Gränna - Historik

Gränna är ett smultronställe med historiska anor. 1561 bildades Sveriges tre första Grevskap. Visingsborg var ett av dom. Kungen Erik XIV utnämnde sin kusin Per Brahe till greve. I grevskapet ingick tre slott: Visingsborg, Brahehus och Västanå. De bildade en triangel och mitt i den anlade Per Brahe staden Gränna, 1652. ”Vi vilja lägga stade så, att vi från vårt slott Brahehus kunna se dess stadsgator” 


 

Amalia Eriksson- Historik
Amalia föddes 1849 och växte upp i Gränna. Hon gifte sig med en skräddare och tillsammans fick de en dotter, Ida. Men Amalias man dör bara några veckor senare och hon blir änka. För att försörja sig och Ida ansöker hon att få tillverka och sälja konfekt. Hon blir Sveriges första kvinnliga företagare och utvecklar Grännas stolthet: Polkagrisen.

Visingsö

Visingsö 
ligger nära! På bara några timmar tar du dig hit från de flesta orter i södra Sverige. 
Här finns det mesta man kan önska sig. Imponerande historiska minnesmärken, bedårande vacker natur och härliga stränder. Ta en tur med öns populära hästskjutsar, remmalagen, och besök Kumlaby Kyrka och ta dig upp i tornet via de svindlande trapporna. I hamnen kan ni upptäcka Visingsborgs slottsruin, besöka någon av restaurangerna eller hyra en cykel för att upptäcka ön från sadeln. I ekskogen kan ni ta en av vandringsslingorna och upptäcka den stora eken och höra vinet i träden. Visingsö har mycket att erbjuda!